Een filmpje van een man die met een volautomatische vuurwapen schiet heeft in Rotterdam geleid naar aanhoudingen en de inbeslagname van zware vuurwapens.

Naar aanleiding van een opmerkelijk filmpje waarin te zien was hoe een man tijdens de jaarwisseling met een vuurwapen in de lucht schoot. Dit gebeurde midden in een woonwijk. Op de achtergrond is het vuurwerk te zien en te horen dat nietsvermoedende buurtbewoners afsteken. Door het knalvuurwerk merkt niemand het geluid van de kogelregen op. Het filmpje werd aangetroffen op een telefoon waarna de recherche verder onderzoek instelde.

De politie achterhaalde dat de beelden in Rotterdam-Zuid waren gemaakt wat uiteindelijk leidde naar een aantal verdachten. Op maandag 24 februari doorzocht een team van rechercheurs twee woningen in de Beverwaard. In de eerste woning werden automatische vuurwapens aangetroffen en bijbehorende munitie, namelijk: een AK47, een Russisch machinegeweer en een automatische Glock met trommelhouder.

Twee Rotterdammers van 19 en 21 jaar werden door het arrestatieteam aangehouden bij de inval. Uit onderzoek is ook de identiteit van de schietende man op de film achterhaald. Het gaat om een 28-jarige Rotterdammer. Hij zat al vast in verband met een ander delict en is tevens als verdachte aangemerkt voor dit feit. De zware vuurwapens zijn in beslag genomen en het onderzoek wordt voortgezet.

De aangetroffen zware vuurwapens. © Politie Rotterdam