© crime-nieuws.nl

FIOD neemt ruim 100K aan cash, crypto en Rolex-horloge in beslag bij verdachte Amsterdammer

Een Amsterdammer is door de FIOD aangehouden voor onder meer belastingfraude. Bij de actie is voor ruim 100K aan cash, crypto en een Rolex-horloge in beslag genomen.

Het onderzoek naar de 50-jarige verdachte werd gestart na meldingen van banken vanwege opvallende contante stortingen en geldopnames. Van 2017 tot 2019 zou er ruim 200.000 euro zijn gestort op zakelijke en privébankrekeningen van de man. Vervolgens werden er weer grote bedragen contant opgenomen.

Tijdens het onderzoek is volgens de FIOD het vermoeden ontstaan dat de man wel inkomsten had, maar hierover geen aangifte IB heeft gedaan. Ook heeft hij mogelijk voor zijn bedrijf geen omzetbelasting betaald. De herkomst van het contante geld lijkt omzet, maar wordt nader onderzocht.Ook gebruikte de man ten onrechte de naam van een FIOD-medewerker om zijn WhatsApp- en emailberichten naar derden kracht bij te zetten en vertrouwen te wekken.

Op maandag kwam de FIOD in actie en heeft de Amsterdammer aangehouden. Er werd een doorzoeking verricht waarbij 25.000 euro cash, 70.000 euro aan cryptovaluta en een Rolex-horloge zijn aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.