Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Flink lagere straf dan geëist voor Amsterdamse drillrapper na dodelijke ruzie Scheveningen

De rechtbank heeft een Amsterdamse drillrapper veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een dodelijke ruzie met rivaliserende groep in Scheveningen.

De officier van justitie had vanwege onder meer poging tot doodslag 9 jaar gevangenisstraf geëist. De rechtbank komt tot een andere conclusie en acht poging doodslag niet bewezen. Uit het dossier blijkt namelijk niet dat verdachte Tyrece B. geschoten heeft die dag. Wel is hij veroordeeld voor wapenbezit en opruiing. De rechtbank legt hiervoor een gevangenisstraf van 36 maanden op.

B. was lange tijd ondergedoken en heeft zich later zelf gemeld bij de politie. Dit deed hij live op Instagram. Hiervan zijn beelden (klik hier) gemaakt. Sindsdien zat de drillrapper vast. Andere personen in deze zaak kregen eerder al langdurige gevangenisstraffen opgelegd. De twee mannen die het slachtoffer zouden hebben gestoken kregen 11 jaar cel na een eis van 13 jaar.

In augustus vorig jaar liep een ruzie tussen twee groepen drillrappers uit Rotterdam en Amsterdam uit de hand. De groepen spraken die dag af om elkaar ’te meeten dan gaan we die beef regelen’. De locatie om hun ruzie uit te vechten werd uiteindelijk Scheveningen. Op de pier kwamen de groepen elkaar tegen en kwam het tot een confrontatie.

Een 19-jarige Rotterdammer rent op een gegeven moment tussen de twee verdachte Amsterdammers door. Op camerabeelden is volgens het OM te zien hoe zij bewegingen in zijn richting maken. Hij weet nog een trap af te komen maar stort onderaan dodelijk gewond neer met steekwonden in zijn hart en buik. Het slachtoffer raakt zwaargewond en is later die avond overleden.