‘Flinke hoeveelheid’ drugs gepakt bij doorzoekingen na crash bij wilde achtervolging

De politie heeft doorzoekingen verricht en een flinke hoeveelheid drugs aangetroffen na een wilde vluchtpoging en crash in Oosterhout.

Agenten zagen woensdagochtend rond 9.45 uur een 33-jarige man uit Tilburg op de Hoofdweg rijden. Omdat het bekend was dat de verdachte vaker zonder rijbewijs reed besloten de agenten hem te controleren. De bestuurder weigerde te stoppen en ging steeds harder rijden. De agenten hebben daarop de achtervolging ingezet.

De vluchtende man raakt op een gegeven moment in een slop en crasht tegen een betonnen wand. De verdachte gaf niet op en is rennend verder gevlucht. Na een korte achtervolging te voet werd de man achterhaald en aangehouden. Hij is vervolgens gecontroleerd op mogelijk gebruik van verdovende middelen en hieruit blijkt dat hij onder invloed van drugs was. De man is daarna overgebracht naar het politiecellencomplex. Rondom de auto hebben agenten diverse zakjes drugs aangetroffen. De auto is in beslag genomen en getakeld.

Agenten hebben later die dag twee woningen in Tilburg en Oosterhout doorzocht. Hier hebben werd een flinke hoeveelheid drugs en drugsgerelateerde artikelen aangetroffen. Ook zijn er diverse spullen in beslag genomen in verband met witwassen. De man zit vast en wordt verdacht van drugsbezit, rijden onder invloed, witwassen en drugshandel.

Een dag eerder heeft zelfde verdachte ook al een verbaal gekregen voor het bezit van harddrugs. De gemeente gaat onderzoeken of zij bestuurlijke maatregelen op kunnen leggen.