Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Groep verdacht van overvallen vermogende en bekende Nederlanders in maart voor rechter

De mannen die verdacht worden van een reeks overvallen op vermogende en bekende Nederlanders moeten in maart voor de rechter verschijnen.

Dat bevestigt een woordvoerder van justitie aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard. Het gaat om zes mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de reeks overvallen op onder meer YouTuber Nikkie de Jager en voetbalanalist René van der Gijp. Een zevende verdachte werd in december al vanwege gebrek aan bewijs op vrije voeten gesteld.

De opgepakte verdachten zijn tussen de 19 en 24 jaar. Ze werden in december bij invallen en doorzoekingen in Rotterdam en Ridderkerk aangehouden. De politie heeft bij de actie beslag gelegd op een auto, designerkleding, designertassen, dure sieraden, horloges, cash, inbrekersgereedschap en munitie. Daarnaast zijn gegevensdragers zoals laptops en telefoons meegenomen door de politie.

YouTuber Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, werd in augustus in haar eigen woning in Uden overvallen. Vier overvallers hielden de make-upartieste samen met haar verloofde Dylan onder schot met een vuurwapen en maakten verschillende goederen buit. Eerder dat jaar was René van der Gijp aan de beurt toen hij bij zijn woning arriveerde. De daders sloegen met een hamer in op zijn ruiten maar slaagden er niet in om iets buit te maken. Dat kwam mede door het feit dat de ramen van Van der Gijps wagen gepantserd zijn.