‘Fotomodel Ivana Smit misbruikt voor haar dood in hotel Kuala Lumpur’

Het Nederlands-Belgische fotomodel, Ivana Smit, die in Kuala Lumpur (Maleisië) om het leven kwam na een val uit een hotel, is mogelijk seksueel misbruikt.

Dat meldt haar advocaat, Sebas Diekstra, tegen De Telegraaf. Na onderzoek van de Nederlandse patholoog-anatoom is er mannelijk DNA aangetroffen in het lichaam van Smit. Het zou volgens Diekstra gaan om DNA van de Amerikaanse man waarmee Ivana Smit een avond had doorgebracht. Samen met de man en zijn vriendin was het fotomodel naar hun hotelkamer gegaan.

De familie gaat uit van misbruik omdat Ivana onder invloed was van drugs. Naar eigen zeggen zouden er enorme hoeveelheden drugs zijn aangetroffen in het lichaam van Ivana. Zodoende is de familie van mening dat het slachtoffer niet meer wilsbekwaam was.

Ivana Smit werd vorig jaar december dood gevonden nadat ze was gevallen van de twintigste verdieping van een hotel in Kuala Lumpur. Dit was na een avondje stappen met een Amerikaans echtpaar. Wat er zich precies heeft afgespeeld in de hotelkamer is nog steeds onduidelijk. Een privé-detective die de familie heeft ingeschakeld gaat uit van een misdrijf. Of de autoriteiten hierin meegaan valt nog te bezien.