© Politie

Verdachten aangehouden voor liquidatie broer Mocro Maffia kroongetuige

De politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie van de broer van de nieuwe Mocro Maffia kroongetuige, aanhoudingen verricht. Het zou onder meer gaan om de schutter.

De eerste aanhouding vond al op vrijdagavond plaats. Later in de nacht van vrijdag op zaterdag zouden nog twee personen zijn aangehouden. De aanhoudingen volgden naar aanleiding van DNA-materiaal die werd aangetroffen op de plaats delict. Het profiel werd door de databank gehaald en gaf een match.

De verdachten zijn drie mannen van 31, 34 en 41 jaar oud. Bij de aanhoudingen en doorzoekingen zijn meerdere automatische en handvuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. De aangehouden verdachten zijn allen ingesloten en zitten in volledige beperkingen.

Het slachtoffer, de 41-jarige Reduan (Redouan) Bakkali, werd donderdagochtend geliquideerd in zijn bedrijf op de NDSM-werf in Amsterdam. De man is vermoedelijk doodgeschoten omdat zijn broer Nabil B. kroongetuige is geworden en verklaringen heeft afgelegd over vermeende opdrachtgevers en tussenpersonen van liquidaties.