Franse acteur Gérard Depardieu aangeklaagd voor verkrachting actrice

De Franse acteur Gérard Depardieu is aangeklaagd voor het verkrachten van een actrice.

De 72-jarige acteur zou de vrouw in de zomer van 2018 hebben misbruikt, maar hij ontkent de aantijgingen, meldt persbureau AFP. Daarnaast wordt Dépardieu ook verdacht van aanranding van dezelfde vrouw. De naam van de actrice wordt niet genoemd.

Het Openbaar Ministerie van Parijs heeft op 1 augustus 2020 een onderzoeksrechter verzocht om de beschuldigingen tegen Depardieu te onderzoeken. Sindsdien is het onderzoek hervat en is de acteur meerdere keren verhoord door de autoriteiten inzake de aantijgingen.

Depardieu, bekend van films als The Man in the Iron Mask en Cyrano de Bergerac, zou volgens de beschuldigingen de actrice in kwestie tot twee keer toe hebben verkracht in zijn woning in Parijs. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden op 7 en 13 augustus, maar vanwege een gebrek aan bewijs werd het onderzoek in 2019 enige tijd stopgezet.

Om het onderzoek weer op gang te krijgen diende de actrice in 2020 een nieuwe klacht in tegen Depardieu. Dit keer werd het gedaan bij de autoriteiten waardoor het Franse OM verplicht was om het onderzoek te heropenen.