Franse ex-agent die zelfmoord pleegde na oproep politie blijkt seriemoordenaar

De voormalige Franse agent die zelfmoord pleegde en in een afscheidsbrief bekende dat hij een seriemoordenaar was, wordt nu officieel verantwoordelijk gehouden voor de misdaden.

De 59-jarige man maakte afgelopen woensdag een einde aan zijn leven en gaf toe achter een reeks moorden en verkrachtingen te zitten in de jaren tachtig en negentig. Het gaat om een van de grootste cold cases van de politie in Parijs. De verdachte werd al 35 jaar gezocht. Nu blijkt na DNA-onderzoek dat hij de waarheid sprak en betrokken was bij verschillende zware delicten.

De zelfmoord pleegde de agent toen het politiekorps hem in het vizier kreeg. Het onderzoek was al enige tijd gericht op agenten die actief waren in de hoofdstad of in de directe omgeving. De man kreeg een oproep voor verhoor maar kwam niet opdagen.

Het eerste slachtoffer maakte de seriemoordenaar in 1986. Een meisje van 11 jaar oud werd toen in Parijs verkracht en vermoord. In 1987 werd een echtpaar in de Franse hoofdstad gedood en in 1994 een negentienjarige man. De Franse politie vermoedt dat het in al deze zaken gaat om dezelfde dader. Nu gaat de recherche verder onderzoek verrichten en kijken waar de ex-agent allemaal bij betrokken is geweest.