© crime-nieuws.nl

Kopstuk drugsbende Masmeijer op de vlucht in Dubai veroordeeld tot gevangenisstraf

De man die gezien wordt als een kopstuk van de drugsbende waar Frank Masmeijer bij hoorde, is bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Het gaat volgens Belgische media om de 41-jarige Farhan B. uit Mechelen. De man werd in hoger beroep door het gerechtshof veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar. B. zou voor de uitspraak zal zijn gevlucht naar Dubai. Justitie in België ziet hem als één van de kopstukken van een criminele organisatie die grote partijen cocaïne smokkelde. Eén van de medeverdachten was oud tv-presentator Frank Masmeijer.

De drugsbende zou via de haven van Antwerpen partijen cocaïne hebben binnengehaald. Eind 2014 kwam de politie na een uitgebreid onderzoek in actie tegen leden van de organisatie. In 2017 zijn 25 personen veroordeeld voor betrokkenheid bij de smokkel van 467 kilo cocaïne van de drugsbende. De oud tv-presentator Frank Masmeijer was één van de veroordeelden en kreeg acht jaar gevangenisstraf. Hij is in hoger beroep gegaan en kreeg negen jaar cel en een boete van 90.000 euro.

Kopstuk Farhan B. kreeg in 2019 van het gerechtshof 12 jaar cel opgelegd. Het Hof van Cassatie heeft het vonnis vernietigd waarna er een nieuw proces in hoger beroep werd gestart. Daar heeft hij nu 11 jaar cel opgelegd gekregen. B. zit naar verluidt ondergedoken in Dubai en staat vanaf donderdag internationaal gesignaleerd.