Franse huurmoordenaars verdacht van ontvoering Marokkaanse-Nederlander in Mercedes Mansory in Marbella

Een groep Franse huurmoordenaars wordt verdacht van de ontvoering van een Nederlander in een Mercedes Mansory in Marbella.

Het gaat volgens bronnen om de Marokkaanse-Nederlander Jamal Bouaouiouich die in augustus 2020 met geweld werd ontvoerd. Het slachtoffer had net gegeten in een duur restaurant in Marbella toen hij rond 22.00 uur door meerdere gewapende mannen werd benaderd en bedreigd. Onder dreiging van vuurwapens werd het slachtoffer meegenomen.

Sinds die dag is het akelig stil rond de ontvoering van de Nederlander. De ontvoerders hebben geen eisen gesteld of contact opgenomen. De Spaanse recherche onderzoekt de zaak en heeft nu volgens Spaanse media een groep huurmoordenaars in beeld die mogelijk betrokken waren bij de ontvoering. Het gaat om Fransen die aan de Costa del Sol zeker tien liquidaties zouden hebben uitgevoerd.

De verdachten zijn in beeld gekomen tijdens een onderzoek naar drugshandel. Een Mercedes A-Klasse werd afgeluisterd en daarin werd gesproken over de ontvoering van een persoon die reed in Mercedes Mansory. Dat is dezelfde auto als waarin de ontvoerde Nederlander reed. De gesprekken zouden ongeveer twee weken voor de ontvoering van Jamal zijn gemaakt.

De politie heeft uiteindelijk twee verdachten aangehouden in verband met één van de uitgevoerde moorden aan de Costa del Sol. Voor de ontvoering is nog niemand officieel aangehouden. Ook is het onbekend of de Nederlander nog leeft of inmiddels mogelijk om het leven is gebracht door de daders. Wat de reden voor de ontvoering is, is nooit bekend geworden aangezien er geen eisen zijn gesteld.