Schutter trekt vuurwapen en schiet twee personen dood en drie anderen neer na ruzie over mondkapje

In Rusland heeft een schutter na een discussie over het dragen van een mondkapje, het vuur geopend en twee personen doodgeschoten en drie andere verwond.

Het incident deed zich dinsdag voor in de Russische hoofdstad Moskou. Een man was in het zuidelijke district Ryazansky in een administratief centrum en weigerde een mondkapje op te zetten. Er ontstond vervolgens een discussie met het personeel en dat liep zo uit de hand dat de man een vuurwapen trok. Het bleef niet bij dreigen want de schutter opende het vuur. Hierbij werden meerdere personen geraakt. Er zijn twee doden en drie gewonden gevallen.

‘Er heeft zich een tragedie voorgedaan. Na een schietpartij door een onbekende persoon zijn twee mensen omgekomen en drie gewond geraakt. De moordenaar is gearresteerd’, aldus burgemeester Sergei Sobyanin op Twitter. De 45-jarige verdachte is direct aangehouden en vastgezet. Hij wordt momenteel psychologisch onderzocht melden de autoriteiten. De man wordt verdacht van moord en pogingen tot doodslag en riskeert een langdurige gevangenisstraf.