Fransen gooien pakket drugs uit auto tijdens achtervolging Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft afgelopen nacht twee kilo harddrugs gepakt na een achtervolging door de stad. De verdachten die reden in een Franse auto zijn aangehouden en vastgezet.

Agenten zagen rond vijf uur in de nacht op de Maaskade een Franse auto die verkeerde verlichting voerde. Dat was reden genoeg om de bestuurder aan de kant te zetten. Toen de man een stopteken kreeg ging hij er gelijk vandoor. Tijdens de achtervolging werden hoge snelheden bereikt en er werd een pakket uit het raam gegooid.

De achtervolging voerde over het Noordereiland en terug over de Erasmusbrug naar het Vasteland. Ter hoogte van het Euromastpark stopte de auto en daar rende de bestuurder het park in. Agenten die bij de auto kwamen zagen dat er ook een passagier in de auto zat. Deze 29-jarige dame uit Frankrijk werd aangehouden en andere agenten zochten in het park naar de gevluchte man.

Na een korte zoektocht werd hij liggend in de bosjes gezien. Nog steeds wilde de man zich niet overgeven zelfs niet na waarschuwingsschoten. Uiteindelijk kon hij worden opgepakt na de inzet van een taser en onder hevig verzet. Hij is overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten.

De auto is in beslag genomen en die zal door de Forensische Opsporing worden onderzocht. Het pakketje met ongeveer twee kilo drugs dat uit het raam vloog ia ook in beslag genomen en wordt onderzocht door het NFI.