Fransen met 8 kilo wiet aangehouden na wilde achtervolging

Vrijdag 15 februari hebben agenten in Roosendaal ruim 8 kilo wiet in beslag genomen bij de doorzoeking van twee Franse voertuigen.

Rond 15.30 uur zagen agenten twee Franse personenauto’s rondrijden en besloten de inzittenden te controleren. Eén van de auto’s bleef netjes staan in de Jan Vermeerlaan terwijl de ander met hoge snelheid wegvluchtte.

Daarop werd direct de achtervolging ingezet. De franse auto wil de koste wat het kost uit handen blijven van de politie. Daarbij nam hij grote risico’s door met hoge snelheid door de stad te rijden en een voetgangster bijna schepte met zijn auto.

Even later kwam het voertuig uiteindelijk tot stilstand in een tuin van een woning aan de Rubenslaan in Roosendaal.

De verdachte, een 28-jarige Fransman uit de Parijse voorstad Clichy Sous Bois, rende zijn auto uit en probeerde er vandoor te gaan. Ver kwam hij niet, want op het Jordaensplein werd hij aangehouden door een agent. Hij is overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld. Hij zit nu nog vast.

De andere auto, die was blijven staan, had twee inzittenden. De bestuurder werd meteen aangehouden door een agent, maar de bijrijder voelde kennelijk nattigheid en ging er als een speer vandoor. En is ook niet meer teruggevonden. De bestuurder, een 28-jarige man uit het Franse Livry-Gargan, is overgebracht naar het politiebureau en ook in verzekering gesteld.

Beide mannen zijn aangehouden in verband met de handel in softdrugs. In hun voertuigen is in totaal 8 kilo wiet gevonden. Beide voertuigen alsmede hun mobiele telefoons zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.

Beide heren zitten voorlopig nog achter slot en grendel.

Bron: Politie