Overvallers maken miljoenen buit bij overval Zaventem

Op het Belgische vliegveld Zaventem hebben acht gewapende mannen miljoenen buit gemaakt bij een spectaculaire overval op een vliegtuig. De professionele overvallers sloegen hun slag nét op het moment dat medewerkers van waardetransporteur Brink’s diamanten in een vliegtuig wilden laden. Volgens de Vlaamse omroep VRT zijn de diamanten miljoenen waard.

Om precies 19.47 uur sloegen acht zwaarbewapende overvallers toe bij een Swissair vliegtuig die op dat moment op de startbaan stond. Het gaat om een passagiersvliegtuig die klaar stond voor een lijnvlucht naar Zürich.

De overvallers hadden een gat gemaakt in de omheining, waardoor ze met een auto en een bestelbus naar de startbaan op Zaventem konden rijden. Een zeer grote gat moet dat zijn geweest. De gehele overval heeft om en nabij de 10 minuten geduurd.

Volgens verschillende bronnen zouden de overvallers op de vlucht zijn geslagen met een koffer vol met diamanten. Ten westen van Brussel, in een plaats met de naam Zellik, is het busje van de overvallers volledig uitgebrand teruggevonden. Hoe de mannen daarna verder zijn gegaan is vooralsnog niet bekend.

De overval is perfect uitgevoerd want volgens de politie zijn er geen schoten gelost en is er niemand gewond geraakt.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl