Donderdag 7 november is een jongeman uit Frankrijk aangehouden op de A16 nabij Hendrik-Ido-Ambacht. De Fransman reed zonder rijbewijs en was niet in het bezit van een ID tevens bleek er na controle van zijn voertuig een hoeveelheid drugs in te liggen. De drugs en de auto zijn in beslag genomen.

De politie reed die nacht rond 02.00 uur op de A16 toen een auto met Frans kenteken nogal opviel door de wisselende snelheden die de bestuurder reed. Daarop werd er een stopteken gegeven aan het voertuig en werd deze geleid naar parkeerplaats Sanderlingen West. Daar werd het voertuig en de bestuurder, een 23-jarige man uit Parijs, grondig onderzocht.

In het portiervak troffen de agenten lange vloeitjes aan en in de middenconsole werden ook nog twee jointjes gevonden. De bestuurder gaf toe te rijden zonder rijbewijs maar ontkende in alle toonaarden nog meer drugs bij zich te hebben.

Dit bleek niet het geval want bij nader onderzoek bleken er in de kofferbak van de auto drie grote dichtgeplakte zakken te liggen. Bij het openen van de zakken bleek er een hoeveelheid softdrugs in te zitten. In totaal werd er ruim 10 kilo aangetroffen. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl