Dinsdag 30 juli is een Fransman bij een drugsactie in de trein naar België gepakt met iets meer dan een gebruikershoeveelheid heroïne. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Dinsdagmorgen werd er een zogenaamde drugsactie gehouden in de internationale treinen richting Antwerpen. Zes agenten plus een drugshond reisden mee in de treinen. Tussen Moerdijk en Roosendaal controleerden de agenten de inzittenden met behulp van een drugshond.

Bij vier personen werd een zogeheten gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Daar moesten zij afstand van doen waarna ze weer verder konden reizen. Toen de Fransman gecontroleerd werd bleek hij iets meer dan een gebruikershoeveelheid heroïne bij zich te hebben. Hij bleek na fouillering 300 gram heroïne bij zich te dragen.

Dat is iets meer dan een gebruikershoeveelheid aangezien voor harddrugs een halve gram geldt, en voor softdrugs vijf gram geldt als gebruikershoeveelheid. De Fransman is daarop aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie