In de gevangenis in Nieuwegein heeft een gedetineerde een medegedetineerde doodgestoken. Verdere mededelingen wil justitie niet doen betreffende het incident.

Na de dodelijke steekpartij werd direct een traumahelikopter naar de gevangenis gestuurd. Ondanks hoge spoed waren de hulpverleners te laat. De neergestoken man bezweek aan zijn verwondingen voordat hij hulp kon krijgen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Verdere mededelingen omtrent de steekpartij wil justitie vandaag niet doen. Wellicht woensdag meer.

(UPDATE)

Inmiddels is meer bekend geworden omtrent de identiteit van de betrokkenen. De doodgestoken gedetineerde zou een 23-jarige man genaamd Kamal uit Hilversum zijn. Zijn belager een 31-jarige Antilliaan Surinamer is aangehouden voor de dodelijke steekpartij. De verdachte zat een gevangenisstraf van 3 jaar uit voor een geweldsdelict vorig jaar zomer in Amsterdam.

Telecrime.nl meldt dat de ruzie zou zijn ontstaan om onenigheid over een blok hasj. Het slachtoffer zou nog een klein geldbedrag tegoed hebben van de verdachte. Maar deze weigerde te betalen en wachtte het slachtoffer op en stak hem om een paar euro’s in zijn hart. Na de steekpartij probeerden andere gedetineerden hem nog aan te vallen maar hij koos het hazenpad en rende vlug zijn cel in.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl