FTX cryptobeurs oprichter Bankman-Fried eist dat meeste aanklachten worden geseponeerd

De advocaten van de oprichter van cryptobeurs FTX hebben gevraagd om de meeste aanklachten tegen hun cliënt te seponeren.

De oprichter van crypto-exchange FTX, Sam Bankman-Fried, heeft pretrial-moties ingediend om het merendeel van de aanklachten tegen hem te seponeren. Bankman-Fried wordt beschuldigd van fraude en omkoping in verschillende aanklachten die zijn gebracht in meerdere vervangende dagvaardingen. Zijn advocaten hebben nu verzocht om bepaalde aanklachten te laten seponeren op grond van het ontbreken van bewijs en andere juridische gronden.

De moties van Bankman-Fried vragen om het seponeren van aanklachten wegens fraude en bankfraude. Dit op grond van het feit dat de aanklagers geen “overtreding hebben vastgesteld door het nalaten van een geldig eigendomsrecht te beweren”. Ze vragen ook om het seponeren van de aanklachten wegens ongeautoriseerde geldtransacties, onwettige politieke bijdragen en omkoping op grond van het niet bekendmaken van alle bewijsstukken.

Bankman-Fried’s advocaten hebben niet gevraagd om de aanklachten wegens samenzwering tot effectenfraude, effectenfraude en samenzwering tot witwassen te laten seponeren. Eerder had de hoofdadvocaat van Bankman-Fried al aangegeven dat ze deze moties zouden indienen. Bankman-Fried heeft eerder “niet schuldig” gepleit aan andere aanklachten die zijn gebracht in eerdere vervangende dagvaardingen.

Bankman-Fried is gepland om deze herfst terecht te staan voor meer dan een dozijn verschillende aanklachten, die betrekking hebben op zijn gedrag als voormalig CEO van de op de Bahama’s gevestigde crypto-exchange.