Jongeren uit Amsterdam aangehouden voor gewapende overval op juwelier Leiden

De politie heeft jongeren uit Amsterdam aangehouden voor een gewapende overval op een juwelier in Leiden.

Vier Amsterdamse jongeren van 16, 17, 17 en 19 jaar oud zijn dinsdagochtend 9 mei gearresteerd door de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een juwelierszaak in Leiden op zaterdag 18 maart. Eerder werd al een 14-jarig meisje uit Landsmeer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de overval.

De overval vond plaats rond 10.30 uur toen een meisje aanbelde bij de juwelierszaak aan de Haarlemmerstraat in Leiden. Toen de deur werd geopend, stormden twee gewapende jongens naar binnen. Een van hen bedreigde het personeel terwijl de andere probeerde een vitrine te breken. De overvallers gingen er snel vandoor zonder buit.

Tijdens het onderzoek ter plaatse werden er snel twijfels geuit over de rol van het meisje dat had aangebeld. Zij werd kort na de overval aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat de overvallers op twee gereedstaande scooters stapten en in de richting van Leiderdorp reden.

Sinds de overval heeft de districtsrecherche non-stop onderzoek gedaan naar de zaak en kon de gang van de verdachten worden achterhaald. De officier van justitie gaf toestemming om de vier verdachten buiten heterdaad aan te houden. Zij zitten momenteel vast voor verhoor.

Het 14-jarige meisje uit Landsmeer, dat eerder was opgepakt, werd na twee weken voorlopige hechtenis weer vrijgelaten, maar blijft verdachte in de zaak.