Gedetineerde bevredigd door ‘advocate’ in spreekkamer gevangenis Zaanstad

In de gevangenis in Zaanstad is een vrouwelijke rechtsbijstandverlener betrapt tijdens het bevredigen van een gedetineerde.

Volgens NHNieuws zat de advocate met haar hoofd tussen de benen van de gedetineerde en zag iemand haar hoofd op en neer gaan. Het incident zou 12 oktober hebben plaatsgevonden, wordt bevestigd door de Dienst Justitiële Inrichtingen. Er is een interne rapportage opgemaakt van het incident die de regionale zender heeft ingezien.

De gedetineerde en advocate werden door een medewerker van Justitieel Complex Zaanstad betrapt tijdens het doen van zijn ronde. Hij zag de twee druk bezig in de spreekkamer en klopte op de deur. Zowel de gedetineerde als de vrouw, die tussen zijn benen zou hebben gezeten, schrokken en gaven aan dat er niets aan de hand was. De advocate zou nog wel eerst haar mond hebben afgeveegd.

De medewerker zou de gedetineerde en de vrouw hebben geconfronteerd en beiden ontkennen dat er iets heeft plaatsgevonden. ‘Ben je gek geworden ofzo, er is niks gebeurd’, aldus de advocate. Er is een onderzoek gaande naar het incident.