Gedetineerde gepakt met telefoon in cel krijgt 12 jaar extra gevangenisstraf

In de Verenigde Staten is een man veroordeeld tot maar liefst 12 jaar extra gevangenisstraf vanwege een telefoon in de gevangenis.

De 39-jarige Willie Nash werd in verband met een klein vergrijp aangehouden en vastgezet in Mississippi. Voor hij de cel in moest werd Nash nog gefouilleerd. Hier is het ergens fout gegaan want de smartphone van de verdachte werd niet opgemerkt en de man werd in de cel gezet terwijl hij nog een telefoon op zak had.

De nietsvermoedende verdachte vroeg heel naïef een cipier om zijn telefoon op te laden toen deze leeg was geraakt. De smartphone werd direct in beslag genomen en Nash kreeg een extra aanklacht aan zijn broek. De man die vastzat voor een klein vergrijp kreeg maar liefst 12 jaar opgelegd voor het bezit van een telefoon in een penitentiaire inrichting.

Er is ophef ontstaan omtrent de buiten proportionele straf die Nash opgelegd heeft gekregen. Zijn advocaat roept de rechter op om opnieuw naar de zaak te kijken en zijn cliënt vrij te laten omdat hij niet naar behoren is gefouilleerd. Als Nash grondig was gefouilleerd (naakt) zoals gebruikelijk in de gevangenis waar hij zat, zou hij ook geen telefoon in zijn cel hebben gehad. De autoriteiten gaan kijken naar de zaak.