Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Drugstransport 100 kilo wiet met bestelbus in konvooi gepakt door stank

De politie heeft afgelopen nacht zeven personen aangehouden in verband met een drugstransport van bijna 100 kilo natte wiet in een bestelbusje.

Op de Langeweg in Axel zagen agenten een konvooi van drie personenauto’s en een bestelbusje vlak achter elkaar rijden. De politie kreeg de indruk dat de voertuigen bij elkaar hoorden en bij het passeren roken agenten een sterke wietlucht. Ze besloten een controle in te stellen en keerden hun dienstvoertuig.

Op het moment dat de agenten achter de achterste personenauto gingen rijden leek de bestuurder doelbewust zijn snelheid te verlagen om afstand te creëeren met de andere auto’s. De politie besloot zich te concentreren op het busje en gaven de bestuurder daarvan een stopteken. De man ging er vandoor en reed zich op een gegeven moment klem. Drie mannen sprongen uit de wagen en sloegen op de vlucht. In de laadruimte van de bestelbus lag een aanzienlijke partij wiet. Het gaat in totaal om tussen de 70 en 100 kilo natte wiet. Na drogen blijft daar tussen de 23 en 33 kilo van over.

Tijdens de daaropvolgende zoekactie werd een 26-jarige man uit Heikant uit een tuin geplukt en aangehouden. Hij rook sterk naar wiet. Een politiehond spoorde in de tuin van een woning nog een verdachte, een 28-jarige man uit Vlissingen, op. Hij had zich in de bosschages verstopt en werd gebeten door de hond.

In de woning van de 26-jarige Heikanter werd omstreeks 05.00 uur een 26-jarige man uit Domburg aangetroffen. Hij werd nog gezocht voor een vernieling en werd daarvoor aangehouden. De politie onderzoekt ook of hij de derde persoon in de bestelauto is geweest. In die woning werd ook nog een zak met wietresten aangetroffen.

Door de andere surveillance eenheden werd de achterste auto van het konvooi omstreeks 04.30 uur getraceerd op de N254/Sloeweg bij Ritthem. De vier inzittenden, drie mannen uit Vlissingen ( 22, 30 en 31 jaar) en een 29-jarige Hongaar werden aangehouden. In de auto hing een hennepgeur en lagen diverse inbrekerswerktuigen en ook een transformator die gebruikt wordt voor het opzetten van een wietkwekerij. De verdachten zitten vast en de politie onderzoekt de zaak.