© Pexels

Gedetineerde maakt vanuit zwaarbeveiligde gevangenis 11 miljoen buit van miljardair en koopt villa

Een Amerikaanse gedetineerde wordt verdacht van het stelen van ruim 11 miljoen dollar vanuit de gevangenis. Hij wist dit buit te maken door zich voor te doen als een bekende miljardair.

De 31-jarige gedetineerde Arthur Lee Cofield Jr. wist mobiele telefoons te bemachtigen en is in zijn cel aan het ‘werk’ gegaan. De gedetineerde heeft de identiteit van miljardair Sidney Kimmel gestolen en vervolgens contact opgenomen met financiële dienstverlener Charles Schwab. De miljardair bleek een klant van ze te zijn en had een account.

Vanuit de zwaarbeveiligde gevangenis in Georgia belde Cofield met de klantenservice en haalde een medewerker over om geld over te maken naar een bedrijf in Idaho. Met de buit werden 6000 American Eagle gouden munten gekocht. De buit was in totaal meer dan 11 miljoen dollar. Met een deel is een villa gekocht van 4,4 miljoen dollar.

De fraude kwam aan het licht en de gedetineerde is samen met twee medeverdachten aangeklaagd voor het stelen van de 11 miljoen dollar. De miljardair is volledig vergoed door Charles Schwab toen de fraude werd ontdekt.