© OM

Miljoenen aan blokken cocaïne verstopt in woning moeder en auto vader Badhoevedorp

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf geëist tegen een man die voor miljoenen aan blokken cocaïne bij zijn moeder thuis en in de auto van zijn vader had verstopt.

Agenten hielden op 19 juli van dit jaar de 22-jarige man aan bij de woning waar hij woonde met zijn moeder. Uit onderzoek van de politie bleek dat er een grote partij cocaïne zou liggen. Bij doorzoeking bleek dit inderdaad het geval te zijn. In de slaapkamer van de verdachte zijn 81 blokken met verschillende stempels aangetroffen en nog eens 50 blokken cocaïne in de auto van zijn vader, die bij verdachte in gebruik wasDe woning is na de grote drugsvangst gesloten door de gemeente.

De man wordt door het OM vervolgd inzake overtreding van de Opiumwet en witwassen. Er werden dure merkschoenen van Dior en geldbedragen aangetroffen en in beslag genomen. Veel bewijs komt volgens een woordvoerder uit de in beslag genomen telefoon van de verdachte. Daar had hij langer contact met derden over drugs en geld. ‘Uit de chat op de telefoon die onder de verdachte in beslag is genomen, blijkt dat de verdachte wist dat de partij cocaïne aan hem werd overhandigd en dat hij die moest overdragen.’ Aldus de officier van justitie.

‘Op het voorhanden hebben van een dergelijke hoeveelheid cocaïne staan langdurige gevangenisstraffen. Dat is niet voor niets. Want cocaïne verwoest levens bij langdurig en intensief gebruik van de gebruikers zelf, maar ook maakt het slachtoffers in huiselijke kring of in het uitgaansleven.’ Tegen de man is een celstraf van 42 maanden geëist voor de 131 kilo cocaïne met een handelswaarde van circa 3,5 miljoen euro. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.