‘Gedode Rolex overvaller Arnhem tot twee keer toe aangereden’

De man die de overvaller op de Limburgsingel in Arnhem dood zou hebben gereden zou tot twee keer toe de gedode slachtoffer hebben aangereden. De overvaller zou het gemunt hebben op een Rolex horloge van 30.000 euro.

De 32-jarige vrouw die ook werd opgepakt en weer op vrije voeten is heeft een interview gegeven in De Gelderlander. Volgens haar klopt het beeld wat mensen hebben niet en zijn zij de slachtoffers en niet de doodgereden man.

Het 46-jarige slachtoffer had contact opgenomen met de 34-jarige man des huizes die een Rolex horloge te koop had aangeboden op Marktplaats. Rond 21.30 uur belde de dader aan en richtte direct een vuurwapen toen de deur werd geopend.

Bij het zien van het wapen werd de deur in zijn gezicht gesmeten waarna de dader begon te schieten. Al schietend liep hij verder het huis binnen en hield de opgepakte man des huizes onder schot. Die gooide direct de Rolex naar zijn belager en vluchtte samen met zijn vrouw de tuin in.

Ondertussen was 112 gebeld en op de centrale zijn opnames gemaakt van wat er daarna gebeurde. Op een gegeven moment stappen de twee overvallen slachtoffers in een bestelbus van een pizzabezorger en komen de dader op straat tegen.

De 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zou een pistool op de voorruit van de wagen hebben gericht waarop de 34-jarige man des huizes gas gaf. Hij reed in volle vaart op de man in. Daarna zette hij de auto in zijn achteruit en reed nog een keer over de overvaller heen. De man stierf ter plekke.

Volgens omstanders zou hij met een pistool in zijn hand zijn gestorven. Of hier sprake was van noodweer, zelfverdediging zoals de advocaat van de opgepakte man beweert valt nog te bezien. Het onderzoek naar de overval is nog gaande.