‘Mishandelde betonschaar homo’s Arnhem sloegen als eerste’

Het verhaal van de met betonschaar mishandelde homo’s zit volgens de verdachten toch een stuk genuanceerder in elkaar. Volgens één van de verdachten begon het geweld pas nadat een van de twee mannen begon te slaan.

Dat meldt de advocaat van de verdachte in Pauw. Advocaat Gerald Roethof vertelde daar dat er ten eerste geen sprake was van een groep Marokkaanse jongeren zoals de slachtoffers beweerden. Het groepje was gemengd waaronder ook een jongen met blond haar en blauwe ogen.

Eén van de verdachten heeft nu zelf aangifte gedaan aangezien er volgens hem niets klopt van het verhaal. Hij heeft de politie gevraagd om camerabeelden te checken want volgens de verdachte sloegen de mishandelde mannen toch echt als eerste.

Wat er ook niet zou kloppen is het feit dat er een betonschaar gebruikt zou zijn. Er zijn inderdaad tanden uit de mond van één van de slachtoffers geslagen maar dat gebeurde gewoon met een vuist.

Het stel Jasper (35) en Ronnie (31) Vernes-Sewratan zouden naar eigen zeggen zondagochtend zwaar mishandeld zijn vanwege hun geaardheid. Dit klopt ook niet zegt de verdachte. Het ging helemaal niet om hun geaardheid maar om een normale vechtpartij.