© Pexels

Geen ader voor dodelijke injectie, executie huurmoordenaar voorlopig uitgesteld

De executie van een man veroordeeld voor een huurmoord is in de VS mislukt omdat er geen ader gevonden kon worden.

De terdoodveroordeelde Kenneth Eugene Smith werd in de staat Alabama een uur lang geprikt door gevangenispersoneel. Ze waren op zoek naar een ader om de dodelijke injectie toe te kunnen dienen. Omdat het te lang duurde moest de executie worden afgebroken.

Ongeveer twee maanden geleden ging het bij een andere executie ook mis. Personeel probeerde toen twintig minuten lang een infuus aan te leggen bij de hevig bloedende Alan Miller. De terdoodveroordeelde liep verwondingen op en zou nu naar eigen zeggen aan ptss lijden.

Bij terdoodveroordeelde Joe James Jr. ging het er nog erger aan toe en werd hij drie uur lang gemarteld. Hij stierf uiteindelijk wel. Zijn executie staat nu genoteerd als de langste ooit in de Amerikaanse geschiedenis. Wanneer de autoriteiten in Alabama huurmoordenaar Eugene Smith weer gaan proberen te executeren is nog niet bekend.

De man kreeg de doodstraf voor een huurmoord in 1988. Samen met drie mannen nam hij de opdracht aan om een vrouw voor slechts 1000 dollar te doden. Het ging om Elizabeth Dorlene Sennett. De opdracht kwam van haar echtgenoot, de lokale pastoor die zwaar in de schulden zat en het verzekeringsgeld op deze wijze in handen wilde krijgen.

Toen de mannen waren gepakt en het onderzoek naar pastoor Charles Sennett leidde, pleegde de man zelfmoord. De andere twee 1000 dollar moordenaars zijn al overleden. John Forrest Parker werd in 2010 al geëxecuteerd, Billy Gray Williams zat een levenslange straf uit en stierf in 2020 in de gevangenis.