Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Rijkste vrouw van Afrika internationaal gezocht door Interpol

De rijkste vrouw van Afrika wordt door Interpol gezocht voor fraude en verduisering. Het gaat om de 49-jarige Isabel dos Santos.

Ze is de dochter van de in juli overleden ex-president José Eduardo dos Santos van Angola. Het land beschuldigt de 49-jarige vrouw al jaren van het wegsluizen van geld van de staat. Volgens de verdenkingen zou ze miljarden dollars hebben overgemaakt naar eigen rekeningen of bedrijven.

Dos Santos zelf zegt onschuldig te zijn en haar geld met handel in onder meer olie en diamanten te hebben verdiend. Het gaat volgens haar om politieke wraakacties die zijn begonnen sinds het aftreden van haar vader in 2017. Volgens justitie in Angola moet ze worden opgespoord en uitgeleverd wegens verduistering, fraude, valsheid in geschrifte, lidmaatschap van een criminele organisatie, nepotisme en het witwassen van zwart geld.

De gezochte zakenvrouw heeft meerdere paspoorten en zou zich bevinden in Dubai. Omdat er geen uitleveringsverdrag tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Angola is, zit Dos Santos daar veilig. Zodra ze naar een land vliegt waar wel een verdrag mee is, zal ze worden aangehouden en uitgeleverd aan Angola.