Andrew Tate alias Top G en broer Tristan Tate
© Instagram

Geen huisarrest meer voor influencer Andrew Tate alias Top G en broer Tristan

De controversiële influencer Andrew Tate alias Top G hoeft niet langer onder huisarrest te staan in Roemenië.

Een rechtbank in Boekarest heeft besloten dat hij en zijn broer Tristan, die ook verdachte is, vrij kunnen rond bewegen in de stad en omliggende wijken. Echter, zij zullen voor een periode van zestig dagen onder toezicht blijven van de rechterlijke macht.

De arrestatie van Andrew Tate vond plaats in december vorig jaar op verdenking van mensenhandel en verkrachting, waarbij ook twee Roemeense vrouwen in het vizier van justitie kwamen. De Roemeense autoriteiten vermoeden dat de verdachten betrokken waren bij een netwerk dat vrouwen ronselde en uitbuitte.

Volgens berichtgeving van de BBC hebben de rechterlijke instanties bepaald dat Tate en zijn broer verplicht zijn zich te melden wanneer daarom wordt gevraagd. Tevens hebben zij een verbod opgelegd om contact op te nemen met de twee Roemeense vrouwen, getuigen, vermeende slachtoffers en hun families.

Eerder hadden Tate en zijn broer al in beroep gegaan tegen de verlenging van hun voorarrest en daarbij kregen ze gelijk. Opnieuw zijn ze nu in het gelijk gesteld door de rechtbank, maar ze blijven onder toezicht staan. In juni van dit jaar werden de Britse influencer en de andere drie verdachten aangeklaagd voor verkrachting, mensenhandel en deelname aan georganiseerde misdaad.

De zaak blijft in ontwikkeling terwijl de rechterlijke autoriteiten blijven onderzoeken en toezicht houden op de situatie rondom Andrew Tate en zijn medeverdachten.