Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verdachten op scooter met brandbare stoffen gepakt na explosies Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft verdachten gepakt met brandbare stoffen na explosies.

In de stad vonden er in de nacht van 3 op 4 augustus twee explosies plaats, één in Rotterdam Oost en één in Rotterdam Noord. De politie is bezig met onderzoek naar beide incidenten en roept de hulp van getuigen in om meer informatie te vergaren.

De eerste explosie vond rond 03.00 uur plaats bij een portiek aan de Rembrandstraat in Rotterdam Noord. Gelukkig raakte niemand gewond, maar er zijn wel twee ruiten vernield van een woning op de 1e etage. Het vermoeden bestaat dat dit mogelijk is veroorzaakt door een steen die doorheen is gegooid.

Niet veel later, op de Noordsingel, hield de politie twee mannen aan die op een scooter reden en een tas bij zich hadden met brandbare stoffen. De verdachten, een 23-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden gearresteerd. Hun scooter is in beslag genomen voor verdere analyse. De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de explosie.

De tweede explosie vond rond 04.30 uur plaats bij een portiek aan de Boezemstraat in Rotterdam Crooswijk. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de deur van het portiek liep wel schade op. Het Team Forensische Opsporing en Team Explosieven Verkenning zijn ingeschakeld om een onderzoek uit te voeren naar deze ontploffing.

De politie is serieus bezig met het onderzoek naar beide explosies en roept getuigen op om zich te melden met eventuele informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaken.