Geen rijbewijs bij verkeerscontrole leidt naar 16.000 euro cash en drugs op zak

De politie heeft zondagmiddag 10 september twee mannen aangehouden in Breda. De twee, een 18-jarige Bredanaar en een 28-jarige Oosterhouter, hadden drugs en een flink geldbedrag in Deens kronen op zak.

De aanhoudingen vonden plaats rond 15.45 uur op de Teteringsedijk. Agenten hielden de twee mannen aan omdat de bestuurder van de snorfiets geen geldig rijbewijs had en vermoedelijk onder invloed was van drugs. Bij een fouillering werd bij de 18-jarige Bredanaar een stapel bankbiljetten (Deense kronen) gevonden. Het geldbedrag bedroeg ruim 16.000 euro.

De twee mannen hadden geen verklaring voor het geld. Daarom werden ze allebei aangehouden voor witwassen. De snorfiets is in beslag genomen. Ook in de snorfiets en bij de bijrijder werden kleine hoeveelheden drugs gevonden.

Op het politiebureau is bij de bestuurder bloed afgenomen voor verder onderzoek. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De snorfiets, het geld en de drugs zijn in beslag genomen.

Politie onderzoekt herkomst geld

De politie onderzoekt de herkomst van het geld. Het is nog niet duidelijk of het geld is verdiend met drugshandel of met andere illegale activiteiten. De politie onderzoekt ook of de twee mannen betrokken zijn bij andere strafbare feiten.