VIDEO: Groep Colombiaanse huurmoordenaars opgerold bij actie Spaanse politie
© YouTube

VIDEO: Groep Colombiaanse huurmoordenaars opgerold bij actie Spaanse politie

De Guardia Civil heeft vier mensen gearresteerd, drie mannen en één vrouw, leden van een criminele groep huurmoordenaars die probeerden een zakenman uit de stad Puzol, in Valencia, te vermoorden.

De moordaanslag vond afgelopen december plaats. De zakenman uit Puzol meldde dat toen hij met zijn voertuig bij zijn bedrijf aankwam, twee mensen op een motorfiets ter hoogte van zijn auto stopten en zonder een woord te zeggen een vuurwapen op hem richtten. De daders losten een eerste schot af dat hem enkele centimeters in zijn hoofd miste en toen ze op het punt stonden een tweede schot af te vuren, versnelde hij snel en wist te vluchten.

De Guardia Civil identificeerde de gebruikte motorfiets, wat leidde tot de ontdekking dat het een criminele groep huurmoordenaars met de Colombiaanse nationaliteit was, gevestigd in de provincies Valencia en Girona.

De groep huurmoordenaars zou 30.000 euro krijgen voor de executie van het slachtoffer. Voorlopig hadden ze 15.000 euro als voorschot ontvangen, maar de rest zou pas komen na afronding van de liquidatie.

De groep was van plan de liquidatie deze zomer alsnog met succes af te ronden. Omdat een van de leden arbeidsongeschikt was en aan het herstellen was als gevolg van een recente medische operatie, hadden de overige leden al gezocht naar een vervangende huurmoordenaar die vanuit Colombia zou reizen.

Geconfronteerd met de onmiddellijke dreiging van een nieuwe aanval op het leven van het slachtoffer en ter wille van zijn bescherming heeft de Guardia Civil besloten in te grijpen en de groep op te rollen.

In totaal zijn er vier arrestaties verricht: drie mannen en één vrouw, allen met de Colombiaanse nationaliteit, tussen de 24 en 63 jaar oud. De drie mannen worden beschuldigd van poging tot moord, lidmaatschap van een criminele groep en illegaal wapenbezit, terwijl de gedetineerde vrouw wordt beschuldigd van lidmaatschap van een criminele groep en illegaal wapenbezit.