Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Geen straf voor A’dammer met levenslang voor dubbele liquidatie inzake poging ontvoering

De 29-jarige Amsterdammer Adil ‘Kinker’ A. is in hoger beroep veroordeeld voor een poging tot ontvoering en het aanrijden van onder meer een motoragent. De tot levenslang veroordeelde A. is wel veroordeeld maar krijgt geen straf opgelegd.

Het gaat om een geweldsincident dat plaatsvond op 13 oktober 2012 in Den Haag en Leiden. De verdachte, Adil A., probeerde die dag samen met andere personen iemand in een auto te trekken. Het slachtoffer werd geslagen en bedreigd met vuurwapens. Uiteindelijk sloegen de daders op de vlucht.

Toen een motoragent de auto waarin A. reed probeerde tegen te houden werd hij aangereden. De bestuurder zette de wagen in zijn achteruit en reed vol tegen de agent aan. De betreffende politieagent loste daarop een aantal schoten. Tijdens dezelfde vluchtpoging ramde A. een andere auto. Volgens het gerechtshof waren dat pogingen tot zware mishandeling.

Omdat Adil A. een levenslange gevangenisstraf opgelegd heeft gekregen voor de dubbele liquidatie in 2012 in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam, kan het hof geen nieuwe straf opleggen. Het hoger beroep in die zaak loopt nog.