Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Geen straf voor doden vriendin die gevonden werd in auto op parkeerplaats hotel Eemnes

Een man die zijn vriendin om het leven bracht en haar lichaam in een auto verstopte op een parkeerplaats bij een hotel in Eemnes, hoeft niet de cel in.

De rechtbank acht bewezen dat de 34-jarige man uit Baarn vorig jaar september zijn vriendin een chalet in Voorthuizen om het leven bracht. De twee kregen onder invloed van alcohol en drugs een heftige ruzie. De man zou door zijn vriendin herhaaldelijk zijn geslagen en gekrabd. Ook bedreigde ze hem met een mes.

De verdachte verklaarde het mes uit haar handen te hebben geslagen en ging vervolgens bovenop haar zitten. Hij kneep haar keel dicht waarna de vrouw overleed. Op basis van het sporenonderzoek oordeelt de rechter dat hij niet buitenproportioneel handelde toen hij zich verdedigde tegen zijn agressieve vriendin. Verder verklaarden meerdere ex-partners voor de rechter dat de vrouw zich agressief kon gedragen. Eén van hen zou zelfs eerder door haar zijn gestoken met een mes.

Nadat de man zijn vriendin doodde verstopte hij haar lichaam op de achterbank van een auto en reed naar de parkeerplaats van hotel De Witte Bergen in Eemnes. De vrouw werd pas na een week gevonden. Daarna werd de man aangehouden en vastgezet. Hij hoeft niet te zitten voor het om het leven brengen van zijn vriendin, maar heeft wel 12 maanden cel gekregen voor het verbergen van het lichaam.