Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Geen straf voor man uit Hoeksche Waard na met geweld om het leven brengen hond

Een 43-jarige man uit de Hoeksche Waard is door de rechtbank vrijgesproken van het doodmaken van zijn hond. De man was ten tijde van het incident in een kortdurende psychose en was daarom ontoerekeningsvatbaar.

De man zorgde samen met zijn ex-partner voor de hond. Op 9 april stuurde de man zijn ex-partner een alarmerend WhatsApp-bericht met de tekst ‘help’. De volgende ochtend vond de ex-partner haar ex-partner in verwarde toestand thuis. De man was ervan overtuigd dat de hond behekst was en moest daarom worden gedood.

De politie werd ingeschakeld en de man werd gearresteerd. De man is in een psychiatrische kliniek opgenomen en krijgt daar psychische hulp.

De rechtbank heeft de man vrijgesproken omdat hij ten tijde van het incident ontoerekeningsvatbaar was. De rechter heeft geoordeeld dat de man niet strafrechtelijk kan worden vervolgd omdat hij niet in staat was zijn handelen te besturen.

Het is een tragische zaak waarbij iedereen het slachtoffer is geworden. De man heeft zijn hond moeten doden, zijn ex-partner heeft haar huisdier verloren en de hond heeft een pijnlijke dood moeten sterven.