© Colombian National Police

Geheime stash met 18 miljoen dollar van drugsbaas Pablo Escobar ontdekt in Medellin

Een neef van de beruchte Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar claimt 18 miljoen dollar te hebben gevonden in een geheime stash van zijn oom.

Nicolás Escobar zegt de ruimte te hebben aangetroffen na een spirituele ervaring. ‘Ik keek uit het raam naar buiten en zag in de reflectie van de ruiten de verschijning van een man in mijn huis. Die verdween op de plek waar de buit verstopt was’. Aldus de neef van Pablo tegen Colombiaanse media.

In de geheime stash in een woning in Medellin lag volgens de Nicolás maar liefst 18 miljoen dollar cash. Het geld zat verstopt in een plastic zak maar de biljetten waren volgens hem inmiddels half vergaan en niet meer bruikbaar. De zak stond erger dan een kadaver, als Pablo’s neef. Naast het geld trof hij ook een typemachine, een kleine hoeveelheid goud en een fotocamera.

Drugsbaas Pablo Escobar, het hoofd van het Medellín-kartel, was in de jaren tachtig de machtigste en rijkste drugsbaron ter wereld. Toen de Colombiaanse autoriteiten hem wilde uitleveren aan de Verenigde Staten begon Escobar een oorlog om dit tegen te houden. Hierbij werden duizenden personen, waaronder agenten, om het leven gebracht. Na een langdurige klopjacht werd Escobar uiteindelijk in 1993 doodgeschoten.

Sinds zijn dood gaan er allerlei wilde verhalen rond over het fortuin die op verschillende plekken verstopt zou zijn. Het is bekend dat de drugsbaas gebruik maakte van geheime stash plekken voor zijn cash en andere waardevolle goederen zoals plakken goud. Veel personen, waaronder familieleden en rivalen, hebben jaren gezocht naar de verborgen schatten van Pablo Escobar.

Of neef Nicolás Escobar daadwerkelijk een stash heeft gevonden is maar zeer de vraag. De man staat bij de Colombiaanse politie bekend als fraudeur en oplichter. Enkele jaren geleden is hij veroordeeld voor fraude met gekloonde creditcards. Tot nu toe heeft niemand het verhaal van Nicolás en de stash van 18 miljoen kunnen bevestigen.

© Colombian National Police