© Crime-Nieuws.nl

Gekraakte cryptodata leidt naar verdachten drugshandel en stapels cash bij invallen

De politie heeft op basis van informatie uit gekraakte cryptodata invallen verricht in verband met drugshandel. Bij de actie zijn onder meer stapels cash in beslag genomen.

Drie verdachten zijn vanochtend vroeg gearresteerd in Leiden en Valkenburg op verdenking van drugshandel. Na de arrestaties hebben de autoriteiten vijf woningen en drie bedrijfspanden doorzocht. De verdachten, een 28-jarige en 33-jarige Leidenaar en een 43-jarige man uit Valkenburg, zitten momenteel vast in afwachting van verder onderzoek.

Het onderzoek begon nadat cryptodata informatie opleverde dat een van de verdachten betrokken was bij de handel en import van verdovende middelen. Het onderzoek bracht later aanvullende informatie aan het licht over de betrokkenheid van de andere verdachten, waaronder de aankoop van een pand waar vermoedelijk drugs werden verhandeld.

Na het verzamelen van voldoende informatie gaf de officier van justitie toestemming voor de arrestatie van de verdachten. Bij de doorzoekingen werd een bedrag van meer dan 60.000 euro aan contanten gevonden, evenals een nog onbekende hoeveelheid drugs.

De verdachten zitten momenteel vast en zullen worden verhoord. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen na verder onderzoek. Dit laatste gebeurt om de volledige omvang van de drugshandel in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat de betrokken personen hun gerechte straf zullen krijgen.