© Instagram

Honderd agenten vallen panden binnen in crypto onderzoek drugshandel met link Dubai

De politie heeft in Breda invallen verricht in verband met een onderzoek naar grootschalige internationale handel in drugs en witwassen.

In de vroege ochtend van 18 april heeft de politie samen met de gemeente Breda een actie gehouden in Breda-Noord. Hierbij zijn drie mannen aangehouden in verband met meerdere lopende rechercheonderzoeken naar de handel in verdovende middelen. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Breda en zijn 35, 38 en 40 jaar oud. De politie heeft ook verschillende panden doorzocht in de wijk onder leiding van de rechter-commissaris. In totaal werden zo’n 100 agenten ingezet voor deze operatie.

Het onderzoek komt voort uit informatie uit cryptocommunicatiedata. De politie wil hiermee laten zien dat zware georganiseerde criminaliteit niet ongestraft kan blijven en dat criminelen zich niet anoniem en onaantastbaar kunnen voelen op dergelijke platforms. Eerder werd al een verdachte aangehouden in Dubai in verband met hetzelfde onderzoek. De politie en justitie zijn nog op zoek naar een 23-jarige man uit Breda die internationaal gesignaleerd staat.

Hoofd Dienst Regionale Recherche, Ron van Brussel, geeft aan dat de handel in verdovende middelen de rechtstaat ondermijnt en voor onveiligheid in wijken zorgt. Daarom blijft de politie samen met haar partners onverminderd inzetten op de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Door strafrechtelijke opsporingsonderzoeken als deze uit te voeren, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de aanpak van de zware- en georganiseerde criminaliteit.