In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een ram- en plofkraak plaatsgevonden op een pinautomaat aan de Wolleweverstraat in Harderwijk. De explosie heeft veel schade veroorzaakt. Het lijkt erop dat de daders geld buit hebben gemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

Rond 04.45 uur kwam er melding binnen bij de politie van een mogelijke plofkraak op een pinautomaat. Getuigen zouden enkelel daders hebben zien wegvluchten op een scooter. Diverse eenheden gingen ter plaatse op zoek naar de daders. Op de Selhorstweg kwamen agenten twee scooters tegen die zonder verlichting reden. Bij het zien van de politie gingen ze er direct vandoor. De politie achtervolgde één van de scooters maar de bestuurder wist te ontkomen.

Bij de pinautomaat is een brandende Jeep Cherokee achtergebleven. Of de auto vlam heeft gevat door het rammen van de  pin of in brand is gestoken door de daders wordt onderzocht. Bij de plofkraak is de pui van de pin geramd met de Jeep en is geprobeerd de automaat op te blazen. In welke volgorde dit gebeurd is wordt onderzocht.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl