Mogelijke doorbraak zaak Bende van Nijvel

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel in België lijkt een doorbraak te zijn gekomen. Afgelopen maandag is een 68-jarige man aangehouden in deze zaak. De verdachte heeft geen bekentenis afgelegd zoals vele media berichten.

De verdachte is een Belg van 68 jaar oud. Hij is aangehouden na een tip uit Montpellier, Frankrijk. De man zou in een Frans café iemand verteld hebben over zijn daden en diegene is met die informatie naar de autoriteiten gestapt. In 1997 zou de man al in beeld zijn geweest na herkend te zijn geweest op een compositietekening in een uitzending over de Bende van Nijvel. Uiteindelijk leidde het niet tot de oplossing van de zaak.

De opgepakte man is geen onbekende van de autoriteiten. Zo zou hij verantwoordelijk zijn geweest voor twee moorden in 1981 en 1991 in Brussel. Vermoedt wordt dat hij dus ook betrokken is geweest bij de gewelddadigheden van de beruchte Bende van Nijvel. Hij zou als dader en mededader betrokken zijn geweest bij de golf van overvallen en moorden in de jaren ’80.

De beruchte Bende van Nijvel was een groep criminelen die in 1982, 1983 en 1985 in België dood en verderf zaaiden bij een reeks zware misdrijven. De bende pleegde moorden, inbraken, diefstallen en overvallen. Daarbij vielen enorm veel slachtoffers. In totaal 28 doden en ruim 40 gewonden. Sindsdien is in België in de ban van deze zaak.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl