© Instagram

Geld, vuurwapens en aanhoudingen bij grote politieactie Parkstad Limburg

De politie heeft bij een grote actie in Parkstad Limburg geld en vuurwapens afgepakt en verdachten aangehouden.

Op dinsdagochtend 16 mei heeft de politie negen verdachten aangehouden tijdens een grootschalige politieactie. Daarnaast zijn er op elf verschillende locaties doorzoekingen verricht.

Deze actie was gericht op de aanpak van voertuig- en jeugdcriminaliteit. De negen verdachten variëren in leeftijd van 17 tot 49 jaar. Tijdens de doorzoekingen zijn er diverse in beslag genomen voorwerpen aangetroffen, waaronder geld, gestolen goederen, vuurwapens, pepperspray, stroomstootwapens, een katapult, messen, een wapenstok en boksbeugels.

De politie en het Openbaar Ministerie constateren dat het stelen van voertuigen steeds vaker dient als opstap naar andere vormen van criminaliteit, met name onder jongeren. Dit is een van de redenen waarom deze actie is uitgevoerd door de recherche van Parkstad. Alle verdachten zijn inmiddels ingesloten voor verder onderzoek.

De politie benadrukt dat de aanpak van voertuig- en jeugdcriminaliteit een prioriteit heeft en dat dergelijke acties zullen worden voortgezet om de veiligheid en leefbaarheid in de regio te waarborgen. Het doel is om deze vormen van criminaliteit effectief aan te pakken en potentiële daders af te schrikken.

Burgers worden tevens opgeroepen om verdachte situaties te melden bij de politie, zodat zij snel kunnen optreden tegen dergelijke vormen van criminaliteit en de veiligheid in de samenleving kunnen waarborgen.

De politie en het Openbaar Ministerie zetten zich gezamenlijk in om de regio veilig te houden en de criminaliteit terug te dringen. Door middel van dergelijke acties hopen zij een duidelijk signaal af te geven dat crimineel gedrag niet wordt getolereerd en dat de daders verantwoordelijk zullen worden gehouden voor hun daden.