Geldautomaat opgeblazen bij bank in Deventer

In de nacht van woensdag op donderdag is een geldautomaat aan de Salomonszegel in Deventer opgeblazen bij een plofkraak. De politie onderzoekt de zaak.

Rond 03.45 uur kwam er melding binnen bij de politie dat twee personen bezig waren een geldautomaat open te breken. Korte tijd later bleek dat er een plofkraak had plaatsgevonden. Surveillerende politieagenten waren snel ter plaatse en zagen dat twee zwarte geklede daders er op een donkere scooter met gedoofde lichten vandoor gingen. Er is uitgebreid onderzoek opgestart en de politie vraagt getuigen om zich te melden.

De twee daders gingen er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Roesinkweg. Daar sloegen zij linksaf de P. Reichholtsraat in. Getuigen zouden de scooter nog hebben zien rijden op de Beukweg richting Denweg, vervolgens richting industrieterrein Handelspark Weteringen. De politie heeft met meerdere eenheden in de omgeving gezocht maar troffen de daders en scooter niet meer aan.

De plofkrakers bleken de pui van het bankgebouw te hebben opgeblazen. Agenten hebben de omgeving afgezet voor onderzoek. Namens de bank is aangifte gedaan. Het is niet duidelijk of er iets is buitgemaakt.