Mannen gepakt met kilo’s MDMA in enveloppen en potten pindakaas

De politie heeft in Houten twee mannen aangehouden die ruim twee kilo MDMA verpakt in enveloppen en potten pindakaas bij zich hadden. De mannen waren vermoedelijk op weg om de drugs op de post te doen.

Bij controle van de auto vrijdag 10 februari zagen agenten naast dozen een aantal grote enveloppen liggen. Eén van deze enveloppen bevatte een verjaardagskaart met daarin MDMA. MDMA is een synthetische drug waarvan onder andere XTC-pillen gemaakt worden. De inzittenden van de auto, een 23-jarige man uit Houten en een 23-jarige man uit Muiden, zijn hierop aangehouden en de auto, met daarin de dozen, enveloppen en een geldbedrag, zijn in beslag genomen.

Na de drugsvangst hebben agenten dezelfde avond nog en een aantal dagen daarna doorzoekingen gedaan in drie woningen in Houten, Muiden en Amsterdam. Hierbij werden meerdere goederen aangetroffen die verband houden met het bezit en mogelijke handel in drugs. Onderzoek naar de in beslag genomen administratie en computers is thans in volle gang. Ook werd in een woning ketamine aangetroffen. In de dozen uit de auto en een doos uit de woning zaten potten pindakaas verpakt. Bij onderzoek in de potten bleek dat ze naast pindakaas ook gevuld waren met zakjes MDMA-kristallen.