© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Geliquideerde advocaat Mocro Maffia kroongetuige werd opgewacht door schutter met ‘normaal’ vuurwapen

De schutter die advocaat Derk Wiersum liquideerde heeft hem naar alle waarschijnlijkheid in de omgeving van zijn huis opgewacht.

In Opsporing Verzocht is er aandacht besteed aan de liquidatie van afgelopen woensdag in Amsterdam. Daaruit bleek dat er weinig tips zijn binnengekomen bij de politie inzake de liquidatie en/of mogelijke betrokkenen.

Over de schutter is ook zeer weinig bekend. De man was gekleed in een zwarte hoodie en had een capuchon op. Hij was rond de 1.75 en schoot Derk Wiersum dood met een ‘normaal’ vuurwapen (pistool dus en geen machinegeweer zoals een AK). Na de liquidatie sloeg de dader op de vlucht richting de Van Boshuizenstraat. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor.

Wie er achter de liquidatie zit is niet bekend. De 44-jarige Derk Wiersum stond Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, bij in zijn strafzaak. Er wordt nu onderzocht of de moord hiermee te maken heeft. Het Marengo-proces waarin de kroongetuige verklaringen heeft afgelegd gaat nu onder zware beveiliging verder na de moord op de advocaat.