ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Geliquideerde broer Mocro Maffia kroongetuige ‘was doodsbang voor wraak kopstuk Mocro Maffia’

De geliquideerde broer van de nieuwe Mocro Maffia kroongetuige Nabil B., was doodsbang voor wraak van de internationaal gezochte Ridouan T., een vermeende kopstuk van de Mocro Maffia.

Dat blijkt uit een reeks WhatsApp-berichten die in handen zijn van Het Parool. In de berichten is te lezen dat Reduan B. van mening was dat justitie hem en zijn familie niet van belang vond en was van mening dat hij en de rest van de familie ‘collateral damage’ was. Dit schreef hij twee dagen voor zijn dood.

Justitie heeft altijd volgehouden dat B. zelf maar beperkte beveiliging wilde. Het lijkt er steeds meer op dat justitie zo blij was met een kroongetuige deal dat ze dit van de daken wilden schreeuwen. Het is sowieso nogal dom om de deal bekend te maken terwijl de hoofdrolspelers nog op vrije voeten zijn. Maar het OM was blij met een nieuwe kroongetuige en kon niet wachten om dit te delen met heel Nederland en de rest van de wereld.

Het OM had nooit een deal moeten sluiten als de veiligheid van de familie niet gegarandeerd kan worden. Hoe graag ze dit ook willen maar de onschuldige familieleden zouden boven een eventuele kroongetuige deal moeten staan. Hoezo moeten zoveel mensen hun hele leven omgooien zodat justitie één of twee personen mogelijk kan veroordelen. Het OM denkt duidelijk niet aan de onschuldige familie van de kroongetuige maar alleen aan veroordelingen.

Reduan B. heeft helaas gelijk gekregen en is kort na de bekendmaking van de kroongetuige deal in zijn zaak in Amsterdam doodgeschoten. De schutter werd al vrij snel aangehouden en zit sindsdien vast. Hij heeft bekend maar geen namen genoemd van mogelijke andere betrokkenen. Justitie zou voortaan meer aan de belangen van de onschuldige families moeten denken die hierin meegesleept worden zonder keus.