liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

Schutter liquidatie broer Mocro Maffia kroongetuige ‘zei gelijk ja voor 100.000 euro’

De rechtszaak tegen de schutter die de liquidatie van de broer van de kroongetuige heeft uitgevoerd is vandaag van start gegaan.

Shurandy S. zegt in oktober 2017 te zijn benaderd door een persoon van wie hij de naam weigert te noemen en werd gevraagd of hij bereid was iemand te liquideren. Hiervoor zou hij 100.000 euro ontvangen. S. was op dat moment naar eigen zeggen zwaar verslaafd aan cocaïne en zei naar eigen zeggen gelijk ja.

De schutter was van plan om zijn doelwit een dag eerder al dood te schieten alleen toen bleek dat Reduan B. al zijn bedrijf was in gegaan. Vervolgens probeerde hij het in de avond weer maar toen was hij opnieuw te laat. Het plan was om het slachtoffer dood te schieten op het moment dat hij uit zijn auto stapte.

Een dag later, op 29 maart, ging schutter Shurandy S. weer naar het bedrijf aan de TT-Melissaweg in Amsterdam om zijn klus te klaren. Er waren veel mensen buiten waarop S. besloot naar binnen te gaan. Ter plekke verzon hij dat hij een sollicitatiegesprek zou hebben en schoot de nietsvermoedende Reduan dood. De beloofde 100.000 euro heeft S. naar eigen zeggen nooit gekregen.