© Politie

‘Geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle stond op dodenlijst en had meerdere vijanden’

De geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle stond op een dodenlijst.

Dat meldt Jan-Hein Kuijpers, advocaat van verdachte Michel B. alias ‘De Gier’, in RTV Oost. B. zit momenteel vast op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie en een grote wapenvondst. Op 8 september kreeg de politie een melding van een wapenvondst op een bosperceel aan de Schellerdijk in Zwolle. Uit de grond zijn meerdere tonnen gehaald. Daarin bleken verschillende automatische vuurwapens en geld te liggen. Na onderzoek is de 45-jarige B. aangehouden op verdenking van wapenbezit en wapenhandel.

Eerder is al bekend gemaakt dat een van de gevonden wapens gebruikt is bij de liquidatie op Henk Wolters in december 2019. Wolters is toen in de buurt van zijn huis doodgeschoten met een automatisch vuurwapen. Na onderzoek verdenkt de politie de opgepakte verdachte nu ook van betrokkenheid bij de liquidatie. Wat zijn precieze rol is geweest wordt nader onderzocht.

Volgens de advocaat is zijn cliënt niet betrokken geweest bij de liquidatie van Wolters. Het slachtoffer zou op een dodenlijst staan van derden waar ‘De Gier’ niets mee te maken heeft, aldus Kuijpers. De politie zou Wolters eerder hebben gewaarschuwd op een dodenlijst te staan. De advocaat vindt deze feiten ontlastend voor zijn cliënt. Of de rechtbank daarin mee zal gaan is maar zeer de vraag. De zaak wordt binnenkort voortgezet.