VIDEO: Man in auto van dichtbij in gezicht geschoten bij poging tot liquidatie Rotterdam

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot liquidatie in Rotterdam waarbij een man in zijn gezicht werd geschoten.

In de nacht van 14 op 15 oktober werd een 45-jarige man in de 1e Schansstraat in zijn gezicht geschoten. Het slachtoffer was eerder die avond te gast in café Brooklyn in dezelfde straat. Toen hij rond 00.30 uur in zijn auto stapte om naar huis te rijden, werd de man beschoten. De schutter schoot door het zijraam op het slachtoffer. Hij werd hierbij geraakt in zijn kaak en viel zijwaarts op de passagiersstoel. Een tweede kogel miste het slachtoffer op een haar na. Na de schietpartij is de man overgebracht naar het ziekenhuis en geopereerd.

De politie startte een onderzoek naar de poging tot liquidatie. Hierbij bleek dat de dader een donkere huidskleur had en een tenger postuur. Hij was die nacht volledig in het zwart gekleed. Volgens getuigen zou de schutter ruim twee uur voor de liquidatiepoging hebben staan posten in de buurt van het café. De politie roept getuigen op die meer weten of gezien hebben om zich te melden.