Vrijdag 4 oktober heeft een inwoner van Rockanje ernstige verwondingen opgelopen nadat hij zichzelf in zijn hand had geschoten. Alsof dat niet erg genoeg was werd bij doorzoeking van zijn woning ook nog eens een wapenvondst gedaan. De geluksvogel bleek in het bezit te zijn van meerdere vuurwapens.

Rond 11.00 uur kwam er melding binnen van een man in een woning aan de Vleerdamsedijk die in zijn hand zou hebben gezaagd. Toegesnelde hulpdiensten troffen in de woning een 67-jarige man met een wond aan zijn hand aan. Ondanks dat de gewonde man beweerde in zijn hand gezaagd te hebben was het al vrij snel duidelijk voor de politie dat het hier om een schotwond ging.

Na enig onderzoek bleek dat hij zichzelf in zijn hand geschoten had met een wapen dat vermomd was als wandelstok. Daarop werd besloten om de rest van het huis te doorzoeken. Dit bleek niet voor niets want er werden meerdere vuurwapens gevonden waaronder een zogenaamde kogelgeweer en diverse pistolen. Daarnaast lag er ook een hoeveelheid munitie en een demper in het huis.

De geluksvogel ligt op dit moment nog in het ziekenhuis waar hij zal worden geopereerd aan zijn hand. Zodra hij in staat is om een verklaring af te leggen zullen agenten in gesprek met hem gaan. De man wordt in ieder geval verdacht van verboden wapenbezit.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl